”Fit in or fuck off” hade någon skrivit på en vägg i realityserien Farmen.

Jag väljer hellre att fara åt fanders än att passa in i ett samhälle där superhjältarna blir behandlade som obotliga sjukdomar.
Tyvärr så är superhjältar farliga, det är inte alla som väljer den goda sidan. Ett ypperligt exempel på detta är Adolf Hitler, en extremt intelligent, driven och engagerad person. Han valde tyvärr den onda sidan och detta resulterade i att flera miljoner människor dog.

Hade det kunnat se annorlunda ut? Var det familjen, vännerna, omgivningen som fick honom att vända ett helt folk till ondska? Var det bara slumpen som gjorde att oskyldiga människor fick ge livet som insats?

Jag tänker aldrig tro på slumpen, ödet eller en plan som är satt av en gud. Det är undanflykter.

Jag väljer inte bara att tro, jag vet att det är människor som styr andra människor och som skapar ondska i världen. Det går aldrig att skylla på något annat. Dem som gör det, väljer att se åt andra hållet. Att vända andra kinden till kallas det på ”bibelspråk”.

Jag hänvisar till ett inlägg jag tidigare delat: Avundsvärda förmågor

Till dig som läser. Ta med dig detta, det är DU och DINA ögon som väljer hur du vill se andra människor.
Du kan välja att förstå och du kan välja att vända andra kinden till.

Jag väljer olika beroende på vem jag möter och vad jag ser i människan framför mig. Det finns en grund och en historia bakom allt och allas beteende, det finns en anledning till varför någon agerar på ett visst vis. Vi kan inte alltid välja att se det bästa i alla människor, men vi kan välja att ge alla människor en ärlig chans. En ärlig chans kan innebära några sekunders eftertanke, inte mer.

 

Glöm inte, alla människor föds inte med en ren tallrik eller ett vitt lakan.
En del föds med ett redan nedkladdat papper och det är vad dem har att utgå ifrån, alla skriver inte sin egen historia.

 

Vissa, precis som jag, måste börja med att först sudda och sedan rita upp en ny bild. Men du kan aldrig sudda ett blyertsstreck helt, det finns alltid en svag linje kvar, som berättar om att allt inte alltid varit som det borde. Dem nya linjerna visar bara att personen vågat sudda och göra om, för att lyckas bättre!