Hur många gånger tänker man inte ”ÅH! Varför fick jag inte med det på film!”, jag tänker så minst en gång om dagen.

Det är livet med katt. Det händer alltid något kul. Dessa otroligt roande filmer av katter man kan hitta på google, det är bara någon som haft turen att ha kameran uppe just då. I alla fall hos mig. Dessa saker man ser, händer hemma varje dag.

Katten sitter i ölkartongen, katten blir instängd i vitrinskåpet, katten blir livrädd å hoppar två meter upp och bakåt, katten busar med hunden, katten leker med sig själv, kattens svans fluffar upp som en dammvippa, katten vaknar med sputt och fräs för den drömt mardröm, katten jamar så att öronen skriker… and so on.

Det finns inga begränsningar för vad som kommer att ske, eller har skett. Dessa djur tillför så otroligt mycket, för den som är villig att vara öppen och se saker på ett kattmannamässigt sätt.

Visst är man nära till tårar när katten protesterat mot din tredagarsresa, genom att kissa ner hela sängen… Eller när den envist bajsar utanför lådan… Eller när den kliver på laptopen så datorn skärmen stängs och datorn stängs av… Men vågskålen kommer aldrig tippa åt det negativa håller.

Att se in i kolsvarta ögon som letar bus, kisande ögon som njuter, känna den sidenlena pälsen under fingrarna, höra det varma spinnandet, känna kärleken, det bräcker ingenting.

Im a cat person, okey?

Jag kommer aldrig leva utan dem.